Hur kan jag hjälpa?

Hur kan jag hjälpa?

Det kan kännas självklart att gå in i en affär och välja det man vill ha. Eller att gå på stan, ta en fika eller gå på bio med sitt barn. För många utsatta familjer är detta inte möjligt. Genom att skänka presentkort ger man barn och föräldrar som lever i en socialt och ekonomiskt tuff tillvaro möjligheten att själva kunna gå till affären och välja det de behöver. Exempel på presentkort kan vara: mataffär, större butikskedjor för kläder, sport och hygien eller shoppingcentrum som Nordstan, Frölunda Torg eller Allum. En annan önskan många familjer som lever i utanförskap har, är att kunna göra saker tillsammans. Som att gå på bio, teater, fotboll, hockey, Liseberg, Lek- och Buslandet, Universeum, Borås djurpark, badanläggningar eller bara kunna ta en fika.

Naturligtvis tar Stadsmissionen emot alla sorters julklappar. Men det bör vara nya saker och helst ser vi att de inte är inslagna eller om de är det, att paketen är tydligt märkta så att vi vet vad det är i. Då blir det lättare för oss att se till att julklappen hamnar hos rätt person.

Du kan lämna din gåva lördagen den 3:e december mellan klockan 11:00 och 15:00 direkt till den ena Julklappsvagnen på Drottningtorget, hållplatsläge E (framför Hotel Eggers), eller vid någon av hållplatserna som passeras av den andra Julklappsvagnen. I vissa hållplatser står Stadsmissionens volontärer i blå jackor och tar emot julklappar innan de samlas in av den förbipasserande spårvagnen.

Har du ingen möjlighet att lämna din gåva till Julklappsvagnen?

 

Inget problem, Stadsmissionens julklappsinsamling på Drottninggatan 33 har öppet 5 dagar i veckan. Där kan du lämna in presenterna, gärna så tidigt som möjligt, men allra senast fredagen den 23:e december.

Klicka på knappen nedan för att se öppettiderna! (öppnas i ny flik)

 

 

Ring vagnen: 0720 05 07 01

(endast den 2:a december, mellan kl. 11:30 och 15:00!)

Har du frågor?

Maila oss!

info@julklappsvagnen.se