Om Julklappsvagnen

Julklappsvagnen är ett samarbete mellan Spårvägssällskapet Ringlinien och Göteborgs Stadsmission. Tillsammans återupplivar vi en 100 år gammal idé om att åka runt i staden i en spårvagn och samla in julklappar till stadens utsatta barn, unga och familjer.

 

1914 fick Göteborgs-Posten och Kvinnorättsrörelsen med hjälp av Göteborgs Spårvägar in 10 000 paket och 800 kronor (37 000 i dagens penningvärde) som vidarebefordrades till Göteborgs fattiga barn. Det vill vi försöka överträffa tredje året i rad, då vi ser att utanförskapet i Göteborg växer och behovet av hjälp inför julen är stort. Den 2 december ca kl. 11.30-15.00 kommer vi därför att åka omkring i staden med Julklappsvagnen igen.

Liksom förra året blir "Julklappsvagnen" egentligen två vagnar: den ena står hela tiden på Drottningtorget, vid Centralstationen (hållplatsläge E), den andra åker runt i Göteborg och samlar in gåvor på hållplatserna. För vagnens tidtabell, klicka här.

 

Vi hoppas att så många göteborgare som möjligt vill möta upp oss. Helst önskar vi julgåvor i form av presentkort i större butiker eller köpcentrum vilket ger de familjer som söker hjälp möjlighet att själva köpa det de behöver. Ett annat alternativ är julklappar i form av upplevelser, som biocheckar, årskort på museum, Liseberg, Universeum eller liknande. Familjer som lever på små medel har sällan möjlighet att göra sådant med sina barn. Självklart tar vi även emot alla andra sorts julklappar. Men sakerna bör vara nya och helst inte inslagna. Är de inslagna ser vi gärna att man tydligt märker upp vad paketet innehåller så att det hamnar hos rätt mottagare.

 

Med stor glädje kan vi presentera Stadsmissionens ambassadörer som har anslutit sig till idén och kommer att finnas ombord på vagnen under en del av Julklappsvagnens tur på stan år 2017:

 

- Alexandra Zazzi - kock, matskribent, Robinsonvinnare

- Annika Sjöö - hälsoprofil, Let's Dance-vinnare

- Glenn Hysén - fotbollslegend

- Håkan Thörnström - kändiskock

- Jennifer Reinhold - bloggare, influencer

- Kennet Andersson - fotbollslegend

- Niklas Andersson - ishockeyspelare

- Peter Sandholt - radioprofil (Mix Megapol)

- Stefan Albrechtson - klubbdirektör, IK Sävehof

- och några fler!

 

Passa på att komma fram till vagnen på Drottningtorget vid Centralstationen (hållplatsläge E, framför Hotel Eggers) mellan

kl 11:30 - 15:00, eller på någon av våra 4 hållplatser där Julklappsvagnen står parkerad ungefär 15-20 minuter (klicka på texten för exakta tider), och du kan ta ett kort snack med våra ambassadörer och Stadsmissionens och Ringliniens representanter, och har möjlighet att beskåda de fina veteranspårvagnarna

 

 

Vi ses den 2:a december!

Bilder på Julklappsvagnen:

Har du frågor?

Maila oss!

info@julklappsvagnen.se

Ring vagnen (ej SMS):

0720 05 07 01

(endast den 2:a december, mellan kl. 11:30 och 15:00!)